Kjenner du til vår historie?

Fra 1855 til i dag

fuglesangs-old-workshop
fuglesangs-verksted2

"Gjennom mange år i bransjen har vi opparbeidet oss en overlegen kompetanse innen hydraulikk- og pumpe-løsninger."

hp-fuglesang
Hans Peter Fuglesang
Arbeidende Styreformann

"Fra å være en liten familiebedrift til å bli en internasjonal gruppe ligger nøkkelen til vår suksess i tilliten vi har hos kundene."

a-fuglesang
Alexander Fuglesang
Daglig Leder FSUBSEA AS

Historie

 1. G.R.Fuglesangs Sønner etableres.

 2. Fuglesangs Limited AS blir etablert i Chr. Krohgsgt. 16 i Oslo, av Georg Richard Fuglesang og J. Jacob Fuglesang. Brødrene eier 50% hver av bedriften, og J. Jacob blir daglig leder.
  Hovedvirksomheten er salg av bomull samt salg av stålbjelker, stålplater m.m. til grossister, industri og skipsverft.

  Georg Richard Fuglesang

 3. Sønn av Georg Richard Fuglesang, Georg Richard Fay Fuglesang, kjøper ut sin onkels 50% eierskap i Fuglesangs Limited AS og blir eneeier og daglig leder av firmaet. Richard Fuglesang er på dette tidspunktet også eneeier og daglig leder av GR Fuglesangs Sønner AS, som produserer og selger Ajungilak produkter. 

   

 4. Salg av stålplater øker, og Fuglesangs Ltd. AS blir en hoved-leverandør av stålplater til Aker-gruppen. I siste halvdel av 60-årene og begynnelsen av 70-årene formidler Fuglesangs Ltd. AS salg på mer enn 70.000 tonn stål pr. år.

 5. Hans Peter Fuglesang overtar daglig drift og diversifiserer blant annet selskapet mot andre tekniske produkter rettet mot offshore og industri.

  hp-fuglesang

  Hans Peter Fuglesang

 6. Fuglesangs Ltd. AS starter arbeidet med å utvikle en ny stål-kvalitet (Statoil Grade 1) for offshore installasjoner. Arbeidet ferdiggjøres i 1979 med Statoil, Aker Engineering, Fabrique de Fer og University of Gent som samarbeidspartnere.
 7. Første store offshore-kontrakt med leveranse av stålplatene til Gullfaks A-plattformen. Senere følger Gullfaks B og C, Sleipner, Snorre med flere.
 8. CHESTERTON

  Etter hvert som norsk skipsbyggingsaktivitet følger en nedadgående trend rettes virksomheten inn mot tetningsteknikk. Dette innebærer hovedsakelig salg av Chesterton mekaniske tetninger, pakninger og beleggingsprodukter. Etterhvert øker også fokuset på salg & service av pumper og pumpesystem.

  CHESTERTON

 9. Firmaet mottar den belgiske Merkurius-prisen av HM prins Philip av Belgia for selskapets arbeid for å øke belgisk eksport av offshore-stål til Norge og andre land i Europa.
  Bedriften flytter fra Chr. Krohgsgt. 16, til Nedre Skøyen vei 11 i Oslo.
 10. Fuglesangs Ltd. AS kjøper og innfusjonerer pumpefirmaet Pumpe & Maskinteknikk AS.
 11. FUGLESANGS UK Ltd.

  Et heleid datterselskap etableres i Glasgow i Storbritannia, Fuglesangs UK Ltd. Firmaet får enerett på salg av Chestertons produkter til det industrielle markedet i Skottland, i tillegg til at selskapet allerede har rettighetene på det marine markedet i hele Storbritannia.

  Fuglesangs.logo.PMS281 RGB 13 45 110

 12. DAGLIG LEDER

  Fuglesangs Ltd. AS endrer navn til Fuglesangs AS. Alexander Fuglesang tar over som daglig leder i selskapet.

  Alexander Fuglesang

 13. FSUBSEA

  Fuglesangs AS utfisjonerer selskapet Fuglesangs Subsea AS. Det nye selskapet fokuserer på pumpesystem-leveranser til det sterkt voksende subseamarkedet.

  FSUBSEA

 14. Fuglesangs AS konsoliderer 3 verksteder i Norge og åpner nytt kombinert HQ, verksted og pumpetest i Oslo.
 15. DAGLIG LEDER

  Erik Michalsen tar over som daglig leder i selskapet.

  Erik Michalsen

 16. Fuglesangs kontorer og verksted i UK er lagt ned og salg og service betjenes nå fra Norge.

 17. Fuglesangs blir sertifisert Miljøfyrtårn

 18. Fuglesangs kvalitetssystemet oppdateres, og vi blir ISO9001 sertifisert av Kiwa

 19. Fuglesangs overtar Eriksen Pumpeservice i Skien